Novinky

  • 10.09.2024 Neutral Magnussena v Baku nahradí Bearman.

  • 31.08.2024 Good Ital Andrea Kimi Antonelli nahradí u Mercedesu pro příští rok Lewise Hamiltona

  • 28.08.2024 Neutral Argentinec Franco Colapinto se stal novým jezdcem Williamsu pro zbytek sezony

Facebook Instagram

Toyota má dva roky

Toyota má dva roky

Aby se dostavily výsledky.

Toyota od svého debutu v roce 2001 zatím ani po osmi letech nedosáhla na kýžený výsledek, tedy vyhrát velkou cenu formule 1. V loňském roce Ralf Schumacher a Jarno Trulli nedojeli ani jednou na stupních vítězů. Co se bude dít dál, zůstává otázkou, ale šéf stáje Tadashi Yamashina již naznačil, že má k dispozici jen dva roky.

"Je nutné vylepšit organizační úrovně než spoléhat na jednotlivé osobnosti," řekl Tadashi Yamashina. "Mým úkolem je dát do pohybu zdroje s cílem toho dosáhnout. Dostal jsem na to dva roky."

Dva faktory neúspěchu jsou podle Toyoty aerodynamika a neschopnost týmu přizpůsobit se pneumatikám Bridgestone poté, co formuli 1 opustil Michelin. Podle Tadashiho Yamashiny nebyla Toyota na pneumatiky dostatečně tvrdá.

"Naše auto bylo hodně nestabilní, možná v důsledku aerodynamických změn při brzdění," vysvětloval dále Tadashi Yamashina. "Nebo jsme se možná příliš soustředili na aerodynamiku a zanedbali jsme zavěšení kol.

Učíme se již se šestou konstrukcí pneumatiky od doby, co závodíme. Získali jsme hodně informací, abychom učinili krok vpřed."

Jarno Trulli, který oproti Ralfu Schumacherovi s týmem zůstal, však věří v potenciál Toyoty, ačkoli uznal, že výsledky v posledních dvou letech nebyly oslnivé. Také on vidí největší problém ve schopnosti Toyoty využít stávajících pneumatik Bridgestone.