Novinky

  • 10.09.2024 Neutral Magnussena v Baku nahradí Bearman.

  • 31.08.2024 Good Ital Andrea Kimi Antonelli nahradí u Mercedesu pro příští rok Lewise Hamiltona

  • 28.08.2024 Neutral Argentinec Franco Colapinto se stal novým jezdcem Williamsu pro zbytek sezony

Facebook Instagram

Jonathan Palmer vypráví o své nehodě

Jonathan Palmer vypráví o své nehodě

Za kterou byl včera odsouzen.

Včera jsme informovali o odsouzení bývalého pilota formule 1 Jonathana Palmera. Po zprávách portugalského tisku se Palmer vyjádřil k  tomu, co se tenkrát stalo. Připomínáme, že Palmer je Brit.

"Vzal jsem si Hondu s volantem na pravé straně a vyjel do ulic, kde jsem byl sám asi prvního tři čtvrtě kilometru. Najednou jsem proti sobě viděl Ford Sierra Cosworth vyjíždět z mého pohledu z pravotočivé zatáčky na straně vozovky, která se mi jevila jako správná.

Najednou se Sierra přesunula do mého pruhu, jako by  projela zatáčku široce. Začal jsem brzdit a modlil se, aby se Sierra přesunula na svou stranu vozovky. Neudělala to a my se srazili," vypráví Jonathan Palmer. "Po havárii jsem byl hodně nervózní a neustále si opakoval Byl na špatné straně vozovky.

Úplně jsem zapomněl, že jsem v Portugalsku a že jsem měl jet v pravém pruhu, ne v levém. O tom mě ještě více přesvědčila má Honda s volantem napravo. Navíc když Sierra střihla zatáčku v levém pruhu, ani to mi nepomohlo uvědomit si, že dělám chybu.

Je mi to velmi líto, nedokážu vyjádřit smutek, který cítím," dodal Jonathan Palmer.