Novinky

  • 31.08.2024 Good Ital Andrea Kimi Antonelli nahradí u Mercedesu pro příští rok Lewise Hamiltona

  • 28.08.2024 Neutral Argentinec Franco Colapinto se stal novým jezdcem Williamsu pro zbytek sezony

  • 28.08.2024 Neutral Williams ukončil spolupráci s americkým jezdcem Loganem Sargeantem

Facebook Instagram

´Iceman´ se nevzdává

´Iceman´ se nevzdává

Kimi Räikkönen: 'Beru to tak jak to je.'

Navzdory tomu, že se pro hvězdu McLarenu Kimiho Räikkönena letošní sezóna nevyvíjí zatím příliš dobře, se mladý Fin rozhodně nevzdává. Po odstoupeních v Austrálii a Malajsii dnes Kimiho během druhého tréninku postihlo selhání motoru. Ten bude muset být vyměněn a vyhlídky na případné dobré umístění v nedělní Grand Prix Bahrajnu se tak stávají o něco méně reálnými.
 
Räikkönen byl donucen odstavit svůj monopost osm minut po začátku druhého pátečního tréninku, poté co jeho motor začal hořet v důsledku úniku paliva. Nová pravidla, která vstoupila v platnost počínaje letošním rokem, nařizují, že pokud dojde před závodem na kterémkoliv voze z nějakého důvodu k výměně motoru, bude jeho pilot na startu potrestán poklesem o deset míst.  
 
'Poškození bylo natolik vážné, že jsme jej museli vyměnit,' uvedl sportovní ředitel Mercedesu Norbert Haug.
 
Sám Räikkönen k tomu uvádí: 'Není to dobré pro mne ani pro nikoho z týmu, ale takové je závodění. Samozřejmě že bychom chtěli být v lepší pozici, než momentálně jsme, ale každý se snaží dělat maximum ve snaze se zlepšit.
 
Vždy chvíli trvá, než se to podaří, není to záležitost dvou týdnů. Neměl jsme ani příliš štěstí, ale beru to tak jak to je.'