Novinky

  • 31.08.2024 Good Ital Andrea Kimi Antonelli nahradí u Mercedesu pro příští rok Lewise Hamiltona

  • 28.08.2024 Neutral Argentinec Franco Colapinto se stal novým jezdcem Williamsu pro zbytek sezony

  • 28.08.2024 Neutral Williams ukončil spolupráci s americkým jezdcem Loganem Sargeantem

Facebook Instagram

Rahalův tým zřejmě vynechá sezónu 2009

Rahalův tým zřejmě vynechá sezónu 2009

Pravděpodobný je start pouze v Indianapolis

Bobby Rahal, spolumajitel stáje Rahal-Letterman Racing dnes v rozhovoru pro list Indystar oznámil, že jeho tým s největší pravděpodobností vynechá letošní sezónu série IndyCar. Start v závodě Indianapolis 500 však označil za pravděpodobný.

Po odchodu společnosti Ethanol z IndyCar Series se tým bývalého trojnásobného šampióna série CART dostal do značných finančních problémů. V zimních měsících se i díky probíhající krizi nepodařilo najít odpovídající sponzorskou náhradu a část týmu, která se zabývala IndyCar je v podstatě bez finančního krytí pro nadcházející sezónu.

Rahal se navíc již od podzimu soustřeďuje na start v sérii ALMS, kde bude v letošním roce nasazovat dva vozy BMW do skupiny GT2. Sem ostatně hodlá převést i část personálu bývalého týmu IndyCar. Znamená to mimo jiné, že bez práce je i nadále jeho jezdec z loňské sezóny  Američan Ryan Hunter-Reay.

Jako jezdec či jako majitel stáje byl Bobby Rahal součástí americké vrcholové formulové scény od roku 1982. Jako pilot dokázal zvítězit v Indy v roce 1986, jako majitel stáje pak v roce 2004, kdy v kokpitu jeho vozu seděl Buddy Rice.