Novinky

  • 10.09.2024 Neutral Magnussena v Baku nahradí Bearman.

  • 31.08.2024 Good Ital Andrea Kimi Antonelli nahradí u Mercedesu pro příští rok Lewise Hamiltona

  • 28.08.2024 Neutral Argentinec Franco Colapinto se stal novým jezdcem Williamsu pro zbytek sezony

Facebook Instagram

Závod A1GP v Mexiku zrušen kvůli prasečí chřipce

Závod A1GP v Mexiku zrušen kvůli prasečí chřipce

Sezóna tak končí už tento víkend na Brands Hatch.

Závěrečný podnik Světového poháru motorsportu A1GP na okruhu v Mexico City musel být zrušen kvůli zmutovanému viru prasečí chřipky, který nedávno rozpoutal rozsáhlou epidemii a vyžádal si i desítky lidských životů.

Dvojzávod na britském okruhu Brands Hatch, který se jede o nadcházejícím víkendu, tak přebírá status finále celé sezóny.

Zrušení závodu v Mexiku je tak už čtvrtým zkrácením letošního kalendáře, který tedy nakonec čítá pouhých sedm podniků.

Prvním zrušeným podnikem byl závod v italském Mugellu, který měl letošní sezónu zahajovat. Výroba vozů nové generace se totiž po nehodě v testech protáhla. Některé týmy svůj vůz dokonce dostaly jen krátce před odletem na Zandvoort, čtyři z nich ani nemohly startovat.

Zrušen byl také závod v ulicích Jakarty, tamní organizátoři totiž nedokázali včas připravit místní trať. Uprostřed sezóny pak také bylo místo na další podnik, údajně se mělo jednat o závod na brazilském Interlagosu, ani k tomu ale nakonec nedošlo.

Do finále na Brands Hatch jako lídr vstupuje loňský šampion, Švýcarsko. Dva body za ním je ale druhé Irsko, třetí Portugalsko navíc ztrácí pouze další čtyři body.