Novinky

  • 31.08.2024 Good Ital Andrea Kimi Antonelli nahradí u Mercedesu pro příští rok Lewise Hamiltona

  • 28.08.2024 Neutral Argentinec Franco Colapinto se stal novým jezdcem Williamsu pro zbytek sezony

  • 28.08.2024 Neutral Williams ukončil spolupráci s americkým jezdcem Loganem Sargeantem

Facebook Instagram

Couthard: 'Nastal ten správný čas pro satisfakci.'

Couthard: 'Nastal ten správný čas pro satisfakci.'

Do třetice všeho dobrého...

David Coulthard doufá, že rčení ´do třetice všeho dobrého´ najde tento víkend naplnění. Pilot stáje McLaren nebyl v posledních dvou letech v Malajsii příliš úspěšný, když dvakrát nedojel.
 
První podnik na okruhu Sepang v sezóně 1999 skotský pilot nedokončil. O rok později skončil druhý. Sezóna 2001 znamenala pro Coultharda zisk třetího místa.
 
Letos má David velkou motivaci k tomu, aby dojel na předních příčkách. Jedním z důvodů je bezesporu snaha vrátit porážku, kterou mu v Austrálii uštědřil Jenson Button s monopostem BAR.
 
Button měl v Albert Parku důvod k úsměvu, poté co byl rychlejší než oba mclareny. Vše začalo kvalifikací, ve které zajel Button čtvrtý nejlepší čas. Duo McLarenu ve složení Kimi Räikkönen a David Coulthard startovalo do závodu až z desátého a dvanáctého místa!
 
Nejinak tomu bylo v závodě. Poté co Kimi Räikkönen odstoupil v důsledku poruchy motoru již v desátém kole, dojel jeho týmový kolega osmý. Button tak byl i po závodě o dvě příčky lepší, než jediný McLaren, který dojel do cíle!
 
'Nastal ten správný čas pro satisfakci za to, co se stalo v posledních dvou závodech v Sepangu,' uvedl Skot.
 
'Chci být v lepší pozici, než tomu bylo v GP Austrálie a současně věřím, že McLaren bude brzy před BAR. Máme infrastrukturu a dostatek zkušeností na to, abychom předčili menší týmy.'
 
'V Melbourne byli rychlejší než my. V mých očích je však McLaren stále jedním z nejlepších týmů ve formuli 1. Odvedli skvělou práci, ale mezi jedním dobrým víkendem a vítězstvím v šampionátu vede dlouhá cesta.'
 
Coulthard ví, že pokud chce ve formuli 1 setrvat i příští rok, musí podávat dobré výkony.