Novinky

  • 31.08.2024 Good Ital Andrea Kimi Antonelli nahradí u Mercedesu pro příští rok Lewise Hamiltona

  • 28.08.2024 Neutral Argentinec Franco Colapinto se stal novým jezdcem Williamsu pro zbytek sezony

  • 28.08.2024 Neutral Williams ukončil spolupráci s americkým jezdcem Loganem Sargeantem

Facebook Instagram

Bridgestone objevil tajemství Malajsie

Bridgestone objevil tajemství Malajsie

Suganuma: 'Není pochyb o tom, že tento týden znamená zlom.'

Technický ředitel Ferrari Ross Brawn nešetřil chválou na adresu dodavatele pneumatik Bridgestone, poté co Michael Schumacher v GP Malajsie získal letos již své druhé vítězství.
 
Za klimatických podmínek, které dříve rozhodně nepatřily mezi silné stránky Ferrari, si Schumacher dojel pro své sedmdesáté druhé vítězství ve formuli 1. O pět sekund za ním dojel Juan Pablo Montoya s Williamsem, následován Jensonem Buttonem v monopostu BAR.
 
Ferrari dominovalo přede dvěma týdny v Melbourne, kde však bylo poměrně chladno. Naděje největších soupeřů italské stáje - Williamsu, McLarenu, Renaultu a BARu, obouvacích konkurenční pneumatiky Michelin, se upíraly k horku, které je pro Malajsii a Kuala Lumpur typické.
 
V Malajsii sice nebyl náskok Ferrari takový, jako v Austrálii, ale ani to nedokázalo zabránit Michaelovi ve vítězství. Jeho týmový kolega Rubens Barrichello dojel nakonec na čtvrtém místě.
 
'V jistém ohledu znamená to, že jsme zde dokázali vyhrát, mnohem více, než to co se nám podařilo v Austrálii. Mám tím na mysli zejména podmínky,' uvedl Brawn.
 
'Myslím si, že Bridgestone odvedl fantastickou práci. Vyjdeme-li ze skutečnosti, že vyrovnat se s podobnými podmínkami bylo pro nás v minulosti obtížné, musím konstatovat, že udělali skutečně skvělou práci.'
 
'Vítězství na trati, kde jsme se v minulosti trápili, je pro nás skutečně důležité. Velký podíl na tom má Bridgestone.'
 
Dokonce ani v roce 2002, kdy Schumacher získal titul Mistra světa již šest závodů před koncem sezóny, nedokázal v Malajsii zvítězit. Bridgestone se očividně podařilo najít recept na to, jak vítězit  i na rozpálené trati. Pro Ferrari je to více než dobrá zpráva, ne již tak pro zajímavost šampionátu.
 
'Práce, kterou Bridgestone odvedl, je důkazem toho, jak se vyplácí jejich nenápadná a metodická práce," uvedl šéf Ferrari Jean Todt.
 
'Ferrari prokázalo, že i za diametrálně odlišných podmínek, než panovaly v Melbourne, je konkurenceschopné a, alespoň v tomto okamžiku, vítězící.'
 
Schumacherovo vítězství bylo letos již jeho druhým. Každé se přitom zrodilo za odlišných klimatických podmínek. Tým nyní pojede do rozpáleného Bahrajnu, dějiště letošní třetí Grand Prix, s nově nabytou sebedůvěrou. 
 
'Vítězství tady je dobrým znamením,' říká Brawn.
 
Schumacher vede po dvou závodech průběžné hodnocení Mistrovství světa jezdců o sedm bodů před druhým Barrichellem. Michael dokázal vytěžit ze dvou doposud odjetých závodů maximum.
 
'Je jednodušší vést v šampionátu, než bojovat jako minulý rok,' uvedl šestinásobný šampión formule 1.
 
'Musím konstatovat, že Bridgestone tady odvedl fantastickou práci, zejména poté, co se nám na této trati v minulosti příliš nedařilo.'
 
Bridgestone získal v Malajsii další body prostřednictvím týmového kolegy Schumachera Barrichella a Felipe Massy v kokpitu Sauberu, který je vývojovým partnerem Ferrari.
 
'Bylo fantastické vidět Michaela opět nahoře. Ukázalo se, že pneumatiky Bridgestone byly i v těchto těžkých podmínkách konzistentní a rychlé,' uvedl technický manažer Bridgestone Hisao Suganuma.
 
'Není pochyb o tom, že tento týden znamená zlom. Naši soupeři mohou očekávat, že budeme letos silní i během horkého léta v Evropě.'