Novinky

  • 10.09.2024 Neutral Magnussena v Baku nahradí Bearman.

  • 31.08.2024 Good Ital Andrea Kimi Antonelli nahradí u Mercedesu pro příští rok Lewise Hamiltona

  • 28.08.2024 Neutral Argentinec Franco Colapinto se stal novým jezdcem Williamsu pro zbytek sezony

Facebook Instagram

Co vyšlo na povrch při včerejším slyšení

Co vyšlo na povrch při včerejším slyšení

Londýnský soud zasedá i dnes.

Po včerejším předběžném slyšení u londýnského soudu v případu mezi Ferrari a Mikem Coughlanem bude soud pokračovat i dnes. Během včerejšího dne vyšla na povrch další fakta.

Mezi obžalovanými je i Coughlanova žena Trudy, která údajně nechala zkopírovat 780 stránek Ferrari v kopírovacím centru nedaleko Wokingu. Právě zaměstnanec této kopírovací firmy upozornil Ferrari na to, že jsou kopírovány jejich dokumenty označené jako důvěrné. Právník Ferrari potvrdil, že bez toho by kauza nenastartovala.

V Coughlanově domě pak byly zabaveny materiály, počítačové disky a obrázky. Coughlan byl slyšení přítomen, ale nehovořil. Žádal jen vyjasnění toho, jakou má toto vyšetřování souvislost s tím v Itálii proti Nigelu Stepneymu.

Bylo také potvrzeno, že výkonný ředitel McLarenu Jonathan Neale věděl o tom, že Coughlan příslušné materiály Ferrari má. Tady není ovšem jasné, jestli se o tom dozvěděl před nebo až poté, co Ferrari podalo žalobu.

Proti tomuto muži žaloba podána nebyla, ale Ferrari je s ním v kontaktu.

Ferrari také zjistilo nepřesnosti mezi tím, co říkal Coughlan a tím, jak se věci skutečně udály. Podle všeho Ferrari také žádá soudní prohlídku Coughlanova počítače přímo v kanceláři McLarenu. Dva zmíněné disky s materiály Ferrari byly na jejich žádost již vráceny do Maranella.

Ferrari také žádá, aby informace a materiály doposavad získané, mohly být předány italské polici, kde se vede šetření proti Stepneymu. Bez svolení londýnského soudu nemůže Ferrari tyto informace předat italským vyšetřovatelům ani FIA.

Soud taktéž vyzval Mika Coughlana, aby pod přísahou popsal sled událostí tak, jak v nich byl zahrnut a jak získal materiály Ferrari. Coughlanův právník ale žádá vyjasnění, zda by toto prohlášení nemohlo být použito pro Coughlanovo obvinění ze strany italských vyšetřovatelů. Ferrari však argumentuje, že této ochrany se Coughlan již vzdal.

Právě v tomto prohlášení hledá Ferrari odpověď na zatím nezodpovězené otázky, zejména jak a kdy přišel k dokumentům a kdy o nich informoval Jonathana Neala.

Coughlan sám slyšení sledoval sklíčený a s médii vůbec nekomunikuje.