Novinky

  • 10.09.2024 Neutral Magnussena v Baku nahradí Bearman.

  • 31.08.2024 Good Ital Andrea Kimi Antonelli nahradí u Mercedesu pro příští rok Lewise Hamiltona

  • 28.08.2024 Neutral Argentinec Franco Colapinto se stal novým jezdcem Williamsu pro zbytek sezony

Facebook Instagram

Šéf FIA zapleten do sexuálního skandálu s prvky nacismu

Šéf FIA zapleten do sexuálního skandálu s prvky nacismu

Není vyloučena soudní pře mezi Mosleym a britskými novinami.

Britský list News of the World obvinil prezidenta Mezinárodní automobilové federace Mase Mosleyho (67) ze sexuálních hrátek spojených s rasismem a sadomasochismem.

List o tom informuje na titulní stránce včetně fotografie, na které by se měl údajně nacházet právě Mosley. Sexuální orgie údajně měly nést prvky nacismu.

Zpráva vyvovala bouřlivou reakci ze strany židovských organizací:

"To je úchylné a zvrácené," řekl zástupce jedné z nich.

FIA se chystá v dubnu zahájit protirasistickou kampaň v důsledku rasistických konfliktů při testech formule 1 v Barceloně na adresu Lewise Hamiltona.

Samotná FIA se nechtěla k informacím News of the World vyjádřit s tím, že se jedná o záležitost mezi listem a Maxem Mosleym - jeho právníci jsou již v kontaktu s redakcí a mluvčí FIA nevyloučil možnost soudního řízení.

Bernie Ecclestone se postavil za Maxe Mosleyho s tím, že jednak informacím bez patřičných důkazu neuvěří, a že je každého věc, co dělá v soukromí.

"Osobně si myslím, že se jedná o nějaký vtip."

Mezinárodní automobilová federace dnes vede soudní řízení s listem The Sunday Times, který obvinil FIA, že byla zapletena, nebo řídila kampaň proti McLarenu [čtěte více zde].