Novinky

  • 31.08.2024 Good Ital Andrea Kimi Antonelli nahradí u Mercedesu pro příští rok Lewise Hamiltona

  • 28.08.2024 Neutral Argentinec Franco Colapinto se stal novým jezdcem Williamsu pro zbytek sezony

  • 28.08.2024 Neutral Williams ukončil spolupráci s americkým jezdcem Loganem Sargeantem

Facebook Instagram

Rubicon Racing a PCM spojily své síly

Rubicon Racing a PCM spojily své síly

Pilotem by mohl být Buddy Rice

Nelehké ekonomické podmínky panující za oceánem nutí majitele stájí k řadě fůzí a spojování sil dosud nezávislých stájí. Prozatím se to týkalo především týmů série NASCAR, tento týden přišla z Indianapolis zpráva o spojení týmů Rubicon Racing a Pacific Coast Motorsport.

Stáj PCM, která dosud působila pod vedením Toma Figgeho a Tylera Tadevice v sériích ALMS, Grand-Am, F Atlantic a Champ Car, prošla první změnou v loňském roce, kdy Tadevic po zániku Champ Car odkoupil tým od Figgeho a rozhodl se pokračovat v dalším působení v IndyCar Series. Pilotem se stal Mario Dominguez, ale stáj se potýkala nejen s neznámou technikou, ale i s nedostatkem peněz.

Stáj Rubicon Racing založili bývalý majitel stáje Kelley Racing Jim Freudenberg a herec a hobby pilot Jason Priestley. V roce 2008 tým dokázal připravit vše pro start v Indy 500, kde se do kokpitu posadil veterán Max Papis. Problémem se však ukázal vlastní monopost, který byl jedním z těch, které již měly leccos za sebou. Tým se s jeho přípravou nedokázal vyrovnat a snaha "Mad Maxe" o kvalifikaci skončila na zdi během třetího kvalifikačního dne.

Změny v Rubicon Racing však nezahrnují jen příchod Tadevice do role spolumajitele a spojení technických a personálních sil obou stájí. Vedení stáje se totiž rozšířilo ještě o další známou osobnost americké formulové scény, a to bývalého spoluzakladatele a spolumajitele stáje Panther Racing Douga Bolese. Jeho příchod je možná tou nejlepší částí ohlášených změnu u Rubiconu.

Zda bude tým v současných nelehkých dobách schopen absolvovat celou sérii není zcela jasné, byť se jedná o zjevný cíl jejích majitelů. Pokud se týká jezdeckého složení, je zatím nejpravděpodobnějším pilotem pro letošní rok Buddy Rice, který byl podle všeho propuštěn od stáje Dreyer & Reinbold.