Novinky

  • 31.08.2024 Good Ital Andrea Kimi Antonelli nahradí u Mercedesu pro příští rok Lewise Hamiltona

  • 28.08.2024 Neutral Argentinec Franco Colapinto se stal novým jezdcem Williamsu pro zbytek sezony

  • 28.08.2024 Neutral Williams ukončil spolupráci s americkým jezdcem Loganem Sargeantem

Facebook Instagram

Williams bude v roce 2010 zřejmě používat motory Cosworth

Williams  bude v roce 2010 zřejmě používat motory Cosworth

Na konci letošní sezóny předčasně končí jeho kontrakt s Toyotou.

Williams na konci letošní sezóny předčasně ukončí svou smlouvu s Toyotou, která byla v posledních třech letech jeho dodavatelem motorů.

Už několik týdnů je proto otázkou, jaké agregáty budou monoposty z Grove pohánět. V jednání byl Renault, podle zdrojů blízkých francouzskému výrobci jej prý ale Williams nyní informoval o tom, že už o spolupráci nemá zájem.

Tím, kdo by měl Williamsu dodávat motory, by měl být s největší pravděpodobností Cosworth. S tím se sice Williams po roce 2006 rozešel kvůli velmi špatné spolehlivosti, pro příští rok se ale nabízí velká výhoda. Cosworth totiž jako jediný může před sezónou motor ještě vyvíjet, zatímco ostatní výrobci mají tuto možnost zmraženou.

Tým jméno dodavatele oficiálně oznámí po skončení sezóny, jeho šéfinženýr Patrick Head ale leccos naznačil, když ocenil snahu Cosworthu a označil jej jako jednu z možností.

"Jsou tomu (přípravě pro návrat do formule 1) skutečně velice oddaní a pracují tvrdě." řekl Head. "Jsou jednou z možností, ale před posledním závodem sezóny neřekneme nic o tom, jak se nakonec rozhodneme. Myslím ale, že naše oddělení designu ví, pro koho auto navrhují."