Novinky

  • 31.08.2024 Good Ital Andrea Kimi Antonelli nahradí u Mercedesu pro příští rok Lewise Hamiltona

  • 28.08.2024 Neutral Argentinec Franco Colapinto se stal novým jezdcem Williamsu pro zbytek sezony

  • 28.08.2024 Neutral Williams ukončil spolupráci s americkým jezdcem Loganem Sargeantem

Facebook Instagram

Francouz Hubert nepřežil těžkou havárii v Eau Rouge

Francouz Hubert nepřežil těžkou havárii v Eau Rouge

Spa-Francorchamps – 1. závod

Při sobotním závodě F2 na okruhu Spa-Francorchamps došlo ve 2. kole k tragické nehodě. Havárii na výjezdu ze zatáčky Eau Rouge nepřežil talentovaný dvaadvacetiletý Francouz Anthoine Hubert.

V tréninku byl nejrychlejší vedoucí jezdec průběžného pořadí De Vries. Převahu potvrdil i v kvalifikacia získal další pole position, tentokrát s náskokem 272 tisícin vteřiny. Další místa na roštu obsadili Sette Câmara, Aitken, Macušita, Delétraz a Schumacher. Jezdci týmu MP Motorsport King a Raghunathan byli odsunuti o tři místa za nerespektování žlutých vlajek.

Po startu bylo v první zatáčce hodně těsno a ostrý souboj zuřil po celé úvodní kolo. Jeden z favoritů Latifi však už pokračoval volným tempem, protože na kolizi se Schumacherem doplatil defektem pneumatiky. Naopak výborně si vedl Delétraz, který se z páté pozice na startu posunul na druhé místo za vedoucího De Vriese. Za nimi si drželi pozice Aitken, Sette Câmara a Macušita.

Ve výjezdu ze zatáčky Eau Rouge došlo ve 2. kole k hrozivé havárii Huberta a Correy. Trosky aut byly rozházené po trati a Correa skončil koly vzhůru. Ředitel závodu okamžitě vyvěsil červené vlajky. Závod byl zastaven a zakrátko dostali jezdci informaci, že už nebude znovu odstartován. Protože bylo odjeté jediné kolo, žádné body se nebudou přidělovat.

Nehodu nepřežil dvaadvacetiletý francouzský závodník Hubert z týmu BWT Arden. Slibně se rozvíjející kariéra talentovaného jezdce byla ukončená tím nejkrutějším způsobem. 

De Vries v čele pole jezdců po startu sobotního závodu