Novinky

  • 31.08.2024 Good Ital Andrea Kimi Antonelli nahradí u Mercedesu pro příští rok Lewise Hamiltona

  • 28.08.2024 Neutral Argentinec Franco Colapinto se stal novým jezdcem Williamsu pro zbytek sezony

  • 28.08.2024 Neutral Williams ukončil spolupráci s americkým jezdcem Loganem Sargeantem

Facebook Instagram

Barrichellovi se obvinění Montoyi nelíbí

Barrichellovi se obvinění Montoyi nelíbí

'Nemyslím si, že Juan Pablo měl šanci mne předjet.'

Rubens Barrichello dojel v Grand Prix Malajsie na čtvrtém místě. Na tiskové konferenci bezprostředně po závodě jsme mohli z úst esa Williamsu Juana Pabla Montoyi, který nakonec obsadil druhé místo za Michaelem Schumacherem, slyšet kritiku na adresu týmové dvojky Ferrari.
 
'Je škoda, že jsem po poslední zastávce v boxech vyjel za Rubensem,' prohlásil rozezlený Montoya na adresu svého brazilského přítele.
 
'Dotáhl jsme se na něj a jakmile jsem se pokusil o předjetí, tak mi zavřel dveře a zpomalil.'
 
Ferrari již popřelo, že by se jednalo o týmovou režii. K celé situaci se vyjádřil i sám Rubens.
 
'Nemyslím si, že Juan Pablo měl šanci mne předjet,' uvádí Barrichello. 'Viděl jsem ho za sebou, ale ne v pozici, kdy by mohl předjíždět. Takový dojem mohl vzniknout díky tomu, když jsem zůstal na okamžik viset za Minardi, které jsem předjížděl o kolo.
 
Nejdříve mne Minardi nechtělo pustit a pak se dostalo vedle mne v zatáčce číslo 5. To mne stálo zhruba tři sekundy v jednom kole a to je asi důvod, proč byl Juan Pablo rozzlobený.
 
Také se mi to nelíbilo, protože jsem díky tomu ztratil šanci předjet kohokoliv ve zbývajících kolech, kdy jsem mohl jet na maximum. Komentáři Juana Pabla jsem trochu znepokojený, protože není důvod, proč bych měl chtít v jednom kole ztratit tři sekundy.
 
Byl to teprve druhý závod sezóny a chtěl jsem získat vítězství pro sebe i pro tým. Proč bych dvě kola před tím, než jsem měl zajet do boxů, někoho blokoval a připravoval jej o drahocenný čas? Nezměnil jsem strategii, abych ho mohl blokovat.'