Novinky

  • 31.08.2024 Good Ital Andrea Kimi Antonelli nahradí u Mercedesu pro příští rok Lewise Hamiltona

  • 28.08.2024 Neutral Argentinec Franco Colapinto se stal novým jezdcem Williamsu pro zbytek sezony

  • 28.08.2024 Neutral Williams ukončil spolupráci s americkým jezdcem Loganem Sargeantem

Facebook Instagram

A1 Grand Prix bude představena dnes

A1 Grand Prix bude představena dnes

Formulová série pro dlouhé zimní večery.

Dnes by podle magazínu Grand Prix v dubajském hotelu Jumeirah Beach měla být představena zimní formulová série A1 Grand Prix, která se rozjede příští rok. A1 znamená Asie, Arábie, Afrika a Austrálie, což jsou země, které seriál navštíví.

Šasi bude dodávat Lola a auta budou poháněna 3,5 litrovými motory Langford. Na odměnách za výsledky by se mělo rozdat na 2 mil. $. Pokud tým dojede v každém závodě nejhůře pátý, náklady by se mu mohly vrátit.

"Nejsme soupeřem formule 1, máme jiný koncept," řekl Maktoum, synovec dubajského prince . "Nebude to mít nic společného s čímkoli, co má v názvu F."

Firma Lola má dodat 30 šasi. Auta nebudou mít žádnou elektronickou kontrolu a sezóna se bude sestávat z 9 až 18 závodů. Maktoum dodal, že by chtěl, aby se v seriálu angažovalo alespoň 24 zemí, ať už jako účastník nebo hostitel série.

Při této příležitosti také Dubaj představí svůj nový autodrom, který měl hostit Grand Prix formule 1. O tu Dubaj usilovala společně s Bahrajnem, který ji nakonec získal, což ale neznamená pro Dubaj konec nadějí.