Novinky

  • 10.09.2024 Neutral Magnussena v Baku nahradí Bearman.

  • 31.08.2024 Good Ital Andrea Kimi Antonelli nahradí u Mercedesu pro příští rok Lewise Hamiltona

  • 28.08.2024 Neutral Argentinec Franco Colapinto se stal novým jezdcem Williamsu pro zbytek sezony

Facebook Instagram

A1 Grand Prix bude představena dnes

A1 Grand Prix bude představena dnes

Formulová série pro dlouhé zimní večery.

Dnes by podle magazínu Grand Prix v dubajském hotelu Jumeirah Beach měla být představena zimní formulová série A1 Grand Prix, která se rozjede příští rok. A1 znamená Asie, Arábie, Afrika a Austrálie, což jsou země, které seriál navštíví.

Šasi bude dodávat Lola a auta budou poháněna 3,5 litrovými motory Langford. Na odměnách za výsledky by se mělo rozdat na 2 mil. $. Pokud tým dojede v každém závodě nejhůře pátý, náklady by se mu mohly vrátit.

"Nejsme soupeřem formule 1, máme jiný koncept," řekl Maktoum, synovec dubajského prince . "Nebude to mít nic společného s čímkoli, co má v názvu F."

Firma Lola má dodat 30 šasi. Auta nebudou mít žádnou elektronickou kontrolu a sezóna se bude sestávat z 9 až 18 závodů. Maktoum dodal, že by chtěl, aby se v seriálu angažovalo alespoň 24 zemí, ať už jako účastník nebo hostitel série.

Při této příležitosti také Dubaj představí svůj nový autodrom, který měl hostit Grand Prix formule 1. O tu Dubaj usilovala společně s Bahrajnem, který ji nakonec získal, což ale neznamená pro Dubaj konec nadějí.