Novinky

  • 31.08.2024 Good Ital Andrea Kimi Antonelli nahradí u Mercedesu pro příští rok Lewise Hamiltona

  • 28.08.2024 Neutral Argentinec Franco Colapinto se stal novým jezdcem Williamsu pro zbytek sezony

  • 28.08.2024 Neutral Williams ukončil spolupráci s americkým jezdcem Loganem Sargeantem

Facebook Instagram

Pat Patrick se zajímá o Panther Racing

Pat Patrick se zajímá o Panther Racing

Jedním z jezdců by prý mohl být i Tomáš Enge

Pat Patrick, dlouholetý majitel závodních týmů v sériích USAC, CART a posléze i IRL, jedna z ikon amerického formulového sportu, se pokouší odkoupit tým Panther Racing od jeho stávajících majitelů a udržet ho v sérii IRL i v příštím roce.

"Mám tak padesátiprocentní šanci na úspěch", říká Patrick. "Ale ve hře je ještě mnoho proměnlivých faktorů a může se stát cokoliv. Pravdou ale je, že se skutečně pokouším tým odkoupit a se dvěma jezdci pokračovat v příští sezóně. Pokud se mi to podaří, rád bych jako jezdce nasadil Vitora Meiru a Tomáše Engeho."

Tomáš Enge již v týmu Pata Patricka startoval v posledních dvou závodech sezóny 2004. Vitor Meira, který startoval v letošní sezóně v týmu Bobbyho Rahala a má za sebou zřejmě silného sponzora v osobě Johna Menarda, je zatím podle všeho pro příští rok bez angažmá.

Tým Panther Racing se dostal do potíží poté, co vypršela poslední dvouletá sponzorská smlouva koncernu Pennzoil a ztratil i dodavatele motorů v podobě odcházejícího Chevroletu. Zájem druhého klíčového sponzora, firmy na výrobu energetických drinků Rockstar, o další sezónu v IRL rovněž není jednoznačný a tým již musel propustit přes polovinu svých zaměstnanců.

Pat Patrick, jehož tým poprvé nastoupil v Indianapolis v roce 1969 a jehož jezdci v Indy zvítězili třikrát, se chce se svým působením v americkém formulovém motorsportu rozloučit důstojněji, než se stalo v roce 2004. "Chtěl bych zase závodit v Indianapolis, chybí mi Indy 500 a to je ten pravý důvod, proč se chci vrátit. A kromě toho nechci ze scény definitivně odejít tak, jak se stalo v roce 2004. Tehdy se mi ze závodění vytratila všechna radost."