Novinky

  • 31.08.2024 Good Ital Andrea Kimi Antonelli nahradí u Mercedesu pro příští rok Lewise Hamiltona

  • 28.08.2024 Neutral Argentinec Franco Colapinto se stal novým jezdcem Williamsu pro zbytek sezony

  • 28.08.2024 Neutral Williams ukončil spolupráci s americkým jezdcem Loganem Sargeantem

Facebook Instagram

Sarah Fisher se chystá do Indianapolis

Sarah Fisher se chystá do Indianapolis

Nový tým čeká stále mnoho práce

Týdny, které uplynuly od tiskové konference, na které Sarah Fisher oznámila založení týmu Sarah Fisher Racing byly vyplněny tvrdou prací. Na rozdíl od týmů, které do Indycar Series přišly z Champ Cars, se však nepracovalo jen na nových vozech. V tomto případě bylo nutno vybudovat celý tým a jeho technické zázemí.  

Jedná se v podstatě o rodinný podnik a k dílu přiložili ruce všichni. Sářin otec se podílel měrou vrchovatou na výrobě pracovních stolů, manžel Andy pak spolu se svým otcem Johnem zajistili potřebné technické vybavení. Proto pro všechny znamená oficiální otevření týmové dílny mnohé.

Ženy to nemají v mužském světě závodů právě jednoduché. Sarah by mohla asi také vyprávět své a její loňská sezóna u týmu Dreyer & Reinbold asi neproběhla přímo v poklidu. Vzhledem k tomu, že si odsud odvedla svého životního partnera Andy O´Garu, který předtím v týmu pracoval osm let jako šéfmechanik, ale snad nelituje.

Tým Sarah Fisher Racing by měl se Sarah v kokpitu vozu Dallara/Honda absolvovat minimálně tři závody, přičemž nejdůležitějším z nich bude pětistovka v Indianapolis. Kromě Indy 500 pak bude Sarah startovat ještě na Kentucky Speedway, kde jako  první žena v IndyCar získala v roce 2002 pole position a rovněž při závěrečném závodě sezóny na Chicagolandu. Další starty jsou možné, pokud se podaří získat další sponzory.

Primárním sponzorem Sářina vozu bude výrobce energetických drinků ResQ Pure Power.