Novinky

  • 31.08.2024 Good Ital Andrea Kimi Antonelli nahradí u Mercedesu pro příští rok Lewise Hamiltona

  • 28.08.2024 Neutral Argentinec Franco Colapinto se stal novým jezdcem Williamsu pro zbytek sezony

  • 28.08.2024 Neutral Williams ukončil spolupráci s americkým jezdcem Loganem Sargeantem

Facebook Instagram

Red Bull podle Hornera vydělá na snižování nákladů

Red Bull podle Hornera vydělá na snižování nákladů

Výrazně se prý sníží rozdíl mezi továrními a nezávislými týmy.

Šéf stáje Red Bull Racing věří, že nová pravidla omezující náklady týmů, například restrikcemi využití aerodynamického tunelu, výrazně sníží rozdíl mezi továrními a nezávislými týmy a dá tak stájím jako je Red Bull šanci na lepší umístění.

Ačkoliv je Red Bull díky svému hlavnímu sponzorovi, stejnojmennému výrobci energetických nápojů, finančně velmi dobře zajištěn, rozdíl například ve výzkumu je proti továrním týmům znatelný.

Horner pro webový portál autosport.com řekl: "Pro nezávislý tým jako Red Bull Racing vytvářejí pravidla mnohem lepší podmínky. S restrikcemi, které vstupují do hry, budou mít snad všichni stejné prostředky.

Je velice snadné přehlédnout, že jsme nezávislý tým. Máme velkou sílu v lidech a také infrastruktura je velice silná. Ale jako nezávislý tým postrádáme sílu výzkumu, vývoje a analýzy. Se změnami pravidel se tohle stává irelevantním. Změny pravidel vytvářejí příležitosti a my chceme v roce 2009 překonat sami sebe."

Horner dodal, že je spokojený s vývojem zimních testů a těší se na představení nového vozu RB5. Ačkoliv Red Bull zatím v testech nezkoušel kromě hladkých pneumatik žádné nové díly pro příští sezónu, podle Hornera tím neztrácí. Prioritou bylo dát šanci Sebastianu Vettelovi aklimatizovat se v týmu a pochopit, jak pracují hladké pneumatiky.

"Měli jsme velice specifický plán. Jsme spokojeni s našimi poznatky. Bylo to zaměřeno především na ověřování pneumatik a my jsme spokojeni s tím, co jsme udělali.

Sebastian se sžil s týmem velice rychle. Samozřejmě už pro nás několikrát jel na začátku roku 2008 a v září. Jsme velice spokojení s naším zimním testovacím programem a těšíme se na nový vůz."