Novinky

  • 08.10.2024 Bad Michael Andretti již neřídí tým Andretti Global, zůstal jako poradce

  • 10.09.2024 Neutral Magnussena v Baku nahradí Bearman.

  • 31.08.2024 Good Ital Andrea Kimi Antonelli nahradí u Mercedesu pro příští rok Lewise Hamiltona

Facebook Instagram

Také GP2 provádí změny za účelem snížení nákladů

Také GP2 provádí změny za účelem snížení nákladů

Organizátoři prosadili několik omezení po vzoru formule 1.

Celosvětová ekonomická krize prostupuje celým spektrem motoristického sportu, přesvědčila se o tom i velice úspěšná doprovodná série formule 1 - GP2. Její organizátoři provedli několik změn, které pomou ke snižování nákladů.

Stejně jako týmy formule 1 ani ty v GP2 nebudou letos smět během sezóny testovat. V GP2 to jistě nebude mít tak velký dopad jako v královské sérii, neboť mají všichni identické vozy, které nesmí nijak vyvíjet.

Pořadatelé GP2 navíc s výrobcem monopostů, Dallarou, sjednali nižší ceny za jednotlivé díly, každému týmu bude navíc přidělen určitý kredit jako nárok na náhradní díly.

Omezení se bude týkat také počtu lidí, kteří budou jezdit do dějiště velkých cen. V první polovině sezóny bude jejich počet omezen na třináct, od poloviny sezóny pak týmy budou smět na okruhy vozit ještě o jednoho člena méně.

Šéf GP2 Bruno Michel řekl: "Nemůžeme ignorovat finanční krizi, která postihuje nás všechny. Musíme zajistit, abychom všichni přečkali toto nelehké období tím, že najdeme řešení jak pro technickou, tak sportovní část.

Snažíme se najít tu správnou míru, abychom udrželi sérii tak úspěšnou, jak je nyní. Sledujeme všechny oblasti našeho byznysu a musíme přijít se změnami, které budeme nyní aplikovat.

Jsme si jistí, že náš plán pomůže všem překonat toto složité období, ve kterém jsme, a významně ekonomicky pomůže týmům už v roce 2009."