Novinky

  • 31.08.2024 Good Ital Andrea Kimi Antonelli nahradí u Mercedesu pro příští rok Lewise Hamiltona

  • 28.08.2024 Neutral Argentinec Franco Colapinto se stal novým jezdcem Williamsu pro zbytek sezony

  • 28.08.2024 Neutral Williams ukončil spolupráci s americkým jezdcem Loganem Sargeantem

Facebook Instagram

Kubica: BMW nemá špatnou formu

Kubica: BMW nemá špatnou formu

Robert Kubica věří v úspěch svého týmu.

Robert Kubica se nechal během probíhajicích testů pro novou sezonu slyšet, že věří v BMW a v jeho dobrou formu.

Německá stáj BMW byla jednou z těch, které měly velice pozitivní výsledky již v prvních testech. Díky tomu, že předsezónní příprava, probíhá ve španělské Valencii, mohli konstruktéři vylepšovat monoposty i navzdory silným větrům. Většinu jejích rivalů zbrzdilo v přípravě právě špatné počasí.
 
Kubica tvrdí, že BMW je na tom velice dobře, ačkoli si je vědom, že  na budou muset ještě hodně zapracovat, aby zvýšili své šance v boji o nejlepší umístění.
 
"Myslím, že nemáme špatnou formu," řekl Kubica po testech na okruhu v Bahrajnu, které proběhly ve středu.
 
"Když vidíme výsledky naší práce, ujistíme se, že děláme maximum a zjistíme také potenciál auta, pilotů, zkrátka všeho. Vyhrávat samozřejmě nebude jednoduché, protože když chcete uspět proti těm nejlepším týmům, všechno musí pracovat na 100% nebo ještě lépe..."
 
"Pokud chcete vyhrávat, musíte být lepší než všichni ostatní. Myslím, že celý tým pracuje dobře, ale teď je těžké reálně zhodnotit, jak na tom opravdu jsme."
 
Polák připustil, že je teď  velmi těžké posuzovat, kdo je silný a kdo ne, zvláště když sezona 2009 bude plná nových pravidel.
 
"Myslím, že v testovacím období před sezónou je vždy obtížné odhadnout jak jsou na tom ostatní týmy. Takže ani já nevím, jakou formu mají naši soupeři," dodal.
 
"Koneckonců, vše se ukáže až při prvním závodě v Austrálii. Můžeme samozřejmě odhadovat naši formu vůči ostatním týmům, pořád jsou to však jen doměnky."