Novinky

  • 31.08.2024 Good Ital Andrea Kimi Antonelli nahradí u Mercedesu pro příští rok Lewise Hamiltona

  • 28.08.2024 Neutral Argentinec Franco Colapinto se stal novým jezdcem Williamsu pro zbytek sezony

  • 28.08.2024 Neutral Williams ukončil spolupráci s americkým jezdcem Loganem Sargeantem

Facebook Instagram

Webber a Ralf se obviňují navzájem

Webber a Ralf se obviňují navzájem

Williams narazil zezadu do Jaguaru.

Frustrovaný Mark Webber považuje pilota Williamsu Ralfa Schumachera za důvod svého odstoupení z GP Malajsie. Australan trvá na tom, že do něj Němec narazil.
 
Noční můra Marka Webbera skončila v GP Malajsie poté, co dostal ve dvacátém šestém kole smyk a zaparkoval svůj Jaguar ve štěrku. Australan nepopírá, že to byla jeho jezdecká chyba, ale přesto není příliš nedšený ze způsobu jízdy Ralfa Schumachera.
 
Weber sice stál na startovní roštu v první řadě, ale vlastní start do závodu se mu příliš nepovedl. Smůla Webbera pronásledovala dál a po souboji s Ralfem Schumacherem musel do boxů kvůli prasklé pneumatice. Protože však jel během zastávky v boxech příliš rychle, musel tam zajet ještě jednou a odpykat si trest ´drive through´.
 
'Nemohl jsem se odlepit a pak do mne Ralf zezadu narazil, protože nedokázal unést to, že jsem ho předjel,' hodnotí celou situaci Webber. 'V důsledku srážky mi praskla pneumatika a musel jsem zajet do boxů. Pak jsem dostal smyk. Je to velmi frustrující. Moje zadní pneumatiky byly velmi sjeté, ale to je moje chyba. Musím s tím počítat.'
 
Ralf Schumacher, který později rovněž odstoupil v důsledku selhání motoru, odmítá jakoukoliv kritiku a považuje za viníka střetu Webbera.
 
'Mark byl poměrně agresivní, což si myslím vyplývalo z jeho startu,' uvedl Ralf. 'Nechtěl jsem s ním kolidovat, ale Mark mi nenechal žádné místo. Měl jsem docela slušný start, ale pak jsem narazil do Marka. Něco se muselo rozbít, protože jsem se potýkal s nedotáčivostí.'