Novinky

  • 31.08.2024 Good Ital Andrea Kimi Antonelli nahradí u Mercedesu pro příští rok Lewise Hamiltona

  • 28.08.2024 Neutral Argentinec Franco Colapinto se stal novým jezdcem Williamsu pro zbytek sezony

  • 28.08.2024 Neutral Williams ukončil spolupráci s americkým jezdcem Loganem Sargeantem

Facebook Instagram

Stáj Dreyer & Reinbold zná svého prvního jezdce

Stáj Dreyer & Reinbold zná svého prvního jezdce

V kokpitu se objeví Angličan Mike Conway

Tým Dreyer &  Reinbold dnes oznámil, že jeho první jezdcem pro letošní sezónu IndyCar Series se stal Angličan Mike Conway.  

Conway, kterému je 25 let, dosud závodil především v evropských sériích. V loňském roce absolvoval svou druhou sezónu v sérii GP2, kde startoval za stáj Trident Racing. V uplynulých dvou sezónách byl rovněž testovacím jezdcem stáje Honda F1.

"V IndyCar Series mne čeká letos mnoho nových tratí na kterých pojedu vůbec poprvé a dvojnásobně to platí o oválech," řekl Conway, "ale jsem připraven tuto výzvu přijmout." 

Mike Conway je jedním z nejnadějnějších mladých pilotů z britských ostrovů. V roce 2006 zvítězil coby pilot stáje Räikkönen Robertson Racing v britském šampionátu F3. Ve stejném roce zvítězil i v dalším prestižním závodě, GP Macaa. Jeho posledním velkým úspěchem se stalo vítězství v loňském závodě GP2 v Monaku.

Přestože do vozu stáje Dreyer &  Reinbold usedne Conway poprvé až v rámci oficiálních testů týmů IndyCar 24. až 25. února na oválu v Homesteadu, svůj křest v Dallaře už má za sebou. První šanci otestovat jízdu s vozem Indy mu totiž poskytla stáj Panther Racing již v loňském roce v rámci testů na Infineon Raceway. A nevedl si vůbec špatně.