Novinky

  • 31.08.2024 Good Ital Andrea Kimi Antonelli nahradí u Mercedesu pro příští rok Lewise Hamiltona

  • 28.08.2024 Neutral Argentinec Franco Colapinto se stal novým jezdcem Williamsu pro zbytek sezony

  • 28.08.2024 Neutral Williams ukončil spolupráci s americkým jezdcem Loganem Sargeantem

Facebook Instagram

Jezdci BMW nečekají velké zlepšení akce na trati

Jezdci BMW nečekají velké zlepšení akce na trati

Předjíždění bude podle nich stále velice obtížné.

Piloti BMW Robert Kubica a Nick Heidfeld se při dnešním představení nového F1.09 vyjádřili skepticky ohledně zatraktivnění závodů, které by měla přinést nová pravidla.

Aerodynamické regule byly před letošní sezónou radikálně upraveny, výsledkem jsou už na první pohled značně odlišné a někdy netypicky tvarované monoposty pro letošní ročník Mistrovství světa formule 1.

Spolu se zavedením systému rekuperace kinetické energie KERS by měly umožnit vozům jízdu v těsnějším závěsu a jednodušší předjíždění.

Kubica s Heidfeldem si ale nemyslí, že se bude předjíždět výrazně více.

"Doufám, že se mýlím, ale nemyslím si, že to bude o moc lepší," řekl Robert Kubica. "Nečekám, že by se formule 1 stala takovou jako závody motokárt nebo cestovních vozů.

Mohly by zde být nějaké příležitosti, ale stejně, pokud budete uprostřed skupiny špičkových vozů, bude to těžké. Brzdné zóny jsou příliš krátké, vozy jsou velice podobné, zejména při brzdění. Je to velice, velice obtížné."

Heidfeld dodal: "Doufám, že uvidíme více předjíždění. Myslím, že ho bude více, ale jenom o trochu. Nikdy to nebude jako závody motocyklů, z důvodů, které zmínil Robert. Ale zatím jsme neodjeli moc kol a neviděli jsme žádný závod, takže nic nevíme jistě. Doufáme, že budeme moci bojovat."