Novinky

  • 31.08.2024 Good Ital Andrea Kimi Antonelli nahradí u Mercedesu pro příští rok Lewise Hamiltona

  • 28.08.2024 Neutral Argentinec Franco Colapinto se stal novým jezdcem Williamsu pro zbytek sezony

  • 28.08.2024 Neutral Williams ukončil spolupráci s americkým jezdcem Loganem Sargeantem

Facebook Instagram

Renault přiznal, že první testy nebyly ideální

Renault přiznal, že první testy nebyly ideální

Pat Symonds ale rozhodně není do budoucna skeptický.

Šéfinženýr Renaultu Pat Symonds přiznal, že první týden testů v portugalském Algarve nevyšel týmu úplně ideálně, v jediný suchý den totiž Fernando Alonso skončil na dně výsledkové listiny se ztrátou dvou sekund na Williams.

Španěl si navíc během testu stěžoval na špatné ovládání vozu a nedostatek přilnavosti. Symonds nicméně nadále zůstává optimistou.

"Byl jsem zklamaný." řekl Symonds. "Nebyl to nejlepší test. Ne všechno šlo na suchu právě tak, jak jsme si představovali. Odjeli jsme ale se spoustou dat, která musíme prostudovat a zjistili jsme, na co je třeba se zaměřit. Vozy jsou aerodynamicky úplně jiné a možná jsme na to při jeho nastavování nebrali dostatečný ohled.

Můžeme být lepší, udělat ovládání vozu snazším a tím i vůz zrychlit. Myslím si ale, že letos budou skutečně směrodatné až poslední testy."

Symonds zatím ale nedokáže vysvětlit, proč byl Alonso v Algarve tak pomalý. Sám potvrzuje, že tým na čelo ztrácí, ale ne tolik, kolik by se na první pohled mohlo zdát.

"Skutečně neznám důvody. Samozřejmě, že nevíme, kolik měl kdo paliva, ale jezdily se dlouhé stinty, takže si nemyslím, že je v tom velký rozdíl. V tuto chvíli vím, že je Williams zřejmě rychlejší než my, ale nemyslím si, že o dvě sekundy."

Vůz navíc v příštích týdnech čekaji velké změny v aerodynamice, takže bude R29 vypadat jinak než nyní.

"Nemůžeme hledat konečné nastavení, dokud nebude kompletní aerodynamika. Nevím, jak na tom jsme ve srovnání s ostatními. Uchvátila mě rychlost Williamsu, to bezpochyby, ale uvidíme, jak na tom budeme v několika dalších testech."