Novinky

  • 31.08.2024 Good Ital Andrea Kimi Antonelli nahradí u Mercedesu pro příští rok Lewise Hamiltona

  • 28.08.2024 Neutral Argentinec Franco Colapinto se stal novým jezdcem Williamsu pro zbytek sezony

  • 28.08.2024 Neutral Williams ukončil spolupráci s americkým jezdcem Loganem Sargeantem

Facebook Instagram

Honda si je budoucností ve formuli 1 jistá

Honda si je budoucností ve formuli 1 jistá

Tým pokračuje v přípravách na Velkou cenu Austrálie.

Šéfové Hondy jsou blízko tomu, aby dali týmu zelenou ke startu sezóny 2009, potřebují ale ještě ukázat Mercedesu jakožto potenciálnímu dodavateli motorů finanční zajištění, které je jeho podmínkou pro podporu.

Za posledních osmačtyřicet hodin se v různých médiích objevily spekulace ohledně budoucnosti týmu z Brackley ve formuli 1, zdroje blízké týmu ale informují o tom, že jsou si šéfové stáje natolik jistí, aby se mohla Honda formálně začít připravovat na úvodní podnik letošní sezóny, Velkou cenu Austrálie.

Jednou z klíčových rolí ale hraje fakt, že Honda musí Mercedesu prokázat, že má dostatek peněz na to, aby uhradila cenu dodávky motorů na letošní sezónu, která činí 7,15 milionů liber.

Martin Whitmarsh, který vedl jednání za Mercedes-Benz, řekl: "Nabídli jsme tolik pomoci a asistence, kolik jsme v zájmu sportu jako takového a solidarity FOTA pomoci Hondě zůstat ve formuli 1 mohli."

Ross Brawn podle všeho informoval zaměstnance Hondy o tom, že budoucnost týmu je dobrá a mohou tak začít s přípravami na letošní sezónu.