Novinky

  • 08.10.2024 Bad Michael Andretti již neřídí tým Andretti Global, zůstal jako poradce

  • 10.09.2024 Neutral Magnussena v Baku nahradí Bearman.

  • 31.08.2024 Good Ital Andrea Kimi Antonelli nahradí u Mercedesu pro příští rok Lewise Hamiltona

Facebook Instagram

Další dominance Pullingové

Další dominance Pullingové

F1 Academy v Barceloně - 1. závod

Pullingová dál kráčí za titulem. Juniorka Alpine dominovala při prvním závodě v Barceloně stylem start-cíl a vybojovala čtvrtý letošní triumf. Domácí Martíová dosáhla stříbrného výsledku a třetí dojela Chambersová, která v závěru odolala tlaku Bustamanteové. Pinová skončila po nepovedeném startu až sedmá a její ztráta na Pullingovou tím pádem narůstá.

Pullingové se v sobotu naskýtala další šance na navýšení celkového vedení. Juniorka Alpine totiž startovala do první jízdy z pole position. Do karet jí hral i fakt, že její největší soupeřka Pinová začínala až jako čtvrtá. Před francouzskou závodnici se vešly také Chambersová s Martíovou. Následovaly Bustamanteová, Hausmannová, Hamda Al Qubaisiová, Blocková, Edgarová, Lovinfosseová, De Heusová, Weugová, Amna Al Qubaisiová, Schreinerová a Nobelsová.

Na Pullingovou si hned po startu vyšlápla Martíová. Domácí závodnice se zkoušela po vnějšku dostat před Pullingovou, Britka ale měla v nájezdu do první zatáčky lepší stopu. Martíová zůstala alespoň druhá, mezi ní a Chambersovou ovšem došlo ke kontaktu.

O něco později došlo k vážnějšímu incidentu. Po kolizi skončily v kačírku Amna Al Qubaisiová s Weugovou. Na trať vyjel zpomalovací vůz.

Pilotky kroužily za zpomalovacím vozem v pořadí Pullingová, Martíová, Chambersová, Bustamanteová, Hamda Al Qubaisiová, Hausmannová, Edgarová, De Heusová, Blocková a Lovinfosseová. Vstup do závodu se vůbec nepodařil Pinová. Té se nepovedl start a propadla se až na nebodované 12. místo. Po restartu tak na ní čekala spousta práce.

Doriane Pinová ztratila naději na dobrý výsledek už po startu. Foto: Prema



Zpomalovací vůz strávil na dráze téměř polovinu závodu. Znovu se začalo závodit v sedmém ze šestnácti kol. Pullingová si pohlídala vedení. Druhá zůstala Martíová a třetí Chambersová. Bojovalo se o sedmou pozici. De Heusová zdolala Hausmannovou. Pinová zůstávala dvanáctá.

Naděje Edgarové se ocitly v ohrožení na začátku osmého kola. Britská závodnice byla vyšetřována za ulitý start. Zaznamenán byl také incident mezi Martíovou a Chambersovou v první zatáčce.

Pullingová uháněla vstříc čtvrté výhře v řadě za sebou. Britka zajela nejrychlejší kolo závodu a její náskok před Martíovou už se blížil dvěma sekundám. Chambersová obdržela za kolizi s Martíovou varování v podobě černo-bílé vlajky.

Pinová se posouvala nahoru. Nejprve zdolala Schreinerovou a poté také Lovinfosseovou. Tím se dostala na desátou pozici, která jí zaručovala alespoň jeden bod.

Brzy mohla Pinová pomýšlet i na lepší pozici. Kromě toho, že se přibližovala Hausmannové a Blockové, obdržela šestá Edgarová pětivteřinový trest za ulitý start.

Nerea Martíová udělala domácím fanouškům radost pódiovým umístěním. Foto: Campos



Pinová se postupně vypořádala jak s Pinovou,tak Blockovou. Za sedmou De Heusovou ovšem zaostávala o šest vteřin. Edgarová byla ještě o dvě sekundy dále, což znamenalo, že by se Britka v cíli propadla "pouze" na sedmé místo a udržela se tak před Edgarovou.

V předposledním kole se začínala situace dramatizovat i v bitvě o třetí místo. To sice stále držela Chamersová, blížila se k ní ovšem Bustamanteová. Pullingová už měla před Martíovou k dobru téměř čtyři vteřiny.

Zbývající kilometry už Pullingová zvládla s přehledem a upevnila si celkové vedení. Druhá dojela Martíová a Chambersová nakonec uhájila bronz před Bustamanteovou. Pinová nakonec zvládla stáhnout dostatečný náskok a skončila sedmá. Edgarová se po své penalizaci propadla ze šesté pozice na osmou.

Výsledky připravujeme.

Zdroj: vlastní reportáž redakce, úvodní foto: Rodin Motorsport