Novinky

  • 31.08.2024 Good Ital Andrea Kimi Antonelli nahradí u Mercedesu pro příští rok Lewise Hamiltona

  • 28.08.2024 Neutral Argentinec Franco Colapinto se stal novým jezdcem Williamsu pro zbytek sezony

  • 28.08.2024 Neutral Williams ukončil spolupráci s americkým jezdcem Loganem Sargeantem

Facebook Instagram

Proč BAR neskončil v Malajsii druhý?

Proč BAR neskončil v Malajsii druhý?

To je otázka, kterou BAR nyní řeší.

Po tradičním pozávodním mítinku ve středisku týmu BAR se jeho členové rozplývali nad prvními stupni vítězů od Grand Prix Německa 2001. Kromě Davida Richardse. Ten místo toho položil dotaz, co se udělalo špatně, že se Jenson Button nedostal před Juana Pabla Montoyu.

Ne že by si snad myslel, že BAR neudělal dost pro to, aby se jeho jezdec dostal na stupně vítězů, ale nechce, aby jeho lidé usnuli na vavřínech. BAR se musí neustále snažit a udržet krok ve vývoji, aby nespadl dolů a stupně vítězů není to, s čím by se chtěl tým z Breckley spokojit.

'Naším cílem je bojovat o titul během následujících dvou nebo tří let. A to nebude lehké,' řekl David Richards. 'Letos bude těžké dojíždět mezi nejlepšími čtyřmi, protože Michael je stále nejlepší a musíme porazit ještě McLaren, Williams a Renault.

Cíl pro Jensona Buttona je top 5, což taky nebude snadné. Nemůžeme si dovolit pohodlně se posadit a spokojit se s tím, čeho jsme dosáhli.

Všichni jsme si vzájemně pogratulovali, ale hned v pondělí jsme zahájili diskuze o tom, proč jsme neporazili Montoyu.'

Pokroku ale BAR skutečně dosáhl. Před třemi měsíci se na takových mítincích řešilo, co udělat pro to, aby nebyli v paddocku pro smích.

'Na začátku sezóny jsem promluvil k týmu a řekl, že máme co dokazovat. Že tým po dlouhá léta nepodával dobré výkony. Lidé pochybovali o Jensonovi, o týmu, o mně a bylo by hloupé tvrdit, že člověk o sobě občas nepochybuje. Když nedosahujeme stanovených cílů, pak to má vliv na vaši sebedůvěru. Výsledek z Malajsie je proto hodně důležitý,' dodal Richards.