Novinky

  • 10.09.2024 Neutral Magnussena v Baku nahradí Bearman.

  • 31.08.2024 Good Ital Andrea Kimi Antonelli nahradí u Mercedesu pro příští rok Lewise Hamiltona

  • 28.08.2024 Neutral Argentinec Franco Colapinto se stal novým jezdcem Williamsu pro zbytek sezony

Facebook Instagram

Zranění Chucka Buckmana nejsou naštěstí vážná

Zranění Chucka Buckmana nejsou naštěstí vážná

Šéfmechanik by se měl vrátit k týmu za den či dva

Zranění šéfmechanika vozu Maria Moraese Chucka Buckmana, která utrpěl během nešťastného incidentu v pit lane po kontaktu s jedoucím vozem Danici Patrick, se naštěstí ukázala být méně vážná, než se na první pohled zdálo.

Buckman se z bezvědomí probral ještě na okruhu a v nemocnici mu byly tržné a řezné rány, které utrpěl po kontaktu se zadním křídlem Dallary Danici Patrick zašity a ošetřeny.

"Vůbec si napamatuji, jak se to stalo," říká Buckman. " Poslední na co si pamatuji je, že jsem hovořil s někým z týmu Marca Andrettiho a od tohoto okamžiku mám jen černo. Ale budu v pořádku a snad se vrátím na dráhu k týmu za den či dva."

K incidentu došlo v části boxů patřících stáji AGR v okamžiku, kdy se Danica vracela do svého boxového stání. K vážnosti zranění podstatným způsobem přispěl fakt, že během tréninkových jízd nejsou mechanici nuceni používat bezpečnostní prvky jako jsou například přilby.

Danica Patrick vydala po skončení jízd krátké tiskové prohlášení: " Moje myšlenky jsou s Charlesem Buckmanem a jeho rodinou. Bylo to všechno velmi, velmi nešťastné. Doufám, že se bude moci brzy vrátit na trať k práci, kterou miluje.