Novinky

  • 10.09.2024 Neutral Magnussena v Baku nahradí Bearman.

  • 31.08.2024 Good Ital Andrea Kimi Antonelli nahradí u Mercedesu pro příští rok Lewise Hamiltona

  • 28.08.2024 Neutral Argentinec Franco Colapinto se stal novým jezdcem Williamsu pro zbytek sezony

Facebook Instagram

Hamilton vyhrál po 945 dnech

Hamilton vyhrál po 945 dnech

Mercedes se vrací do hry.

Lewis Hamilton je sedminásobným mistrem světa a stále ještě jezdcem Mercedesu, se kterým získal šest ze svých titulů. Přesto se mu vítězství vyhýbala od roku 2021, dosud poslední sezony, ve které bojoval o titul. Vítězství tak včera dosáhl po dlouhých 945 dnech. A úspěch byl o to sladší, že ho dosáhl na domácí půdě.

Myslím, že by to bylo těžké pro každého,“ řekl vítěz VC Velké Británie o svém dlouhém čekání. „Důležité je nevzdávat se a dále makat, přestože se cítíte být na dně. Od roku 2021 rozhodně byly i dny, kdy jsem si říkal, že nejsem dost dobrý, nebo že něco není dobře a musím to vrátit zpět. Ale měl jsem kolem sebe úžasné lidi, kteří mě nikdy nepřestali podporovat, můj tým, který nikdy nešetří námahou a tím motivuje i mě a samozřejmě jsem celou dobu cítil i podporu fanoušků z celého světa.

George Russell neměl skvělý den. Po startu z pole position jezdil na prvním místě, než začalo pršet a přehnali se kolem něj Hamilton i jezdci McLarenu. Pak se sice dokázal Hamiltona držet, avšak Mercedes se po zesílení deště rozhodl pro dvojitou zastávku, což mladého Brita stálo čas i pozici. A nakonec stejně odstoupil s technickým problémem. Zbývá mu jen doufat, že Mercedes bude schopen bojovat o vítězství častěji.

Bylo to úžasné. Lewis zvítězil, na suché trati jsme měli rychlost na double. Evidentně se vracíme do hry. Myslím, že od nynějška budeme v boji o vítězství častěji,“ řekl Russell.

Toto Wolff prozradil, že na vůz přibudou novinky v Maďarsku i v Belgii, kde se pojedou poslední dvě velké ceny před velkou srpnovou přestávkou.

Konečně! Foto: Mercedes

Zdroj: motorsport, úvodní foto: Mercedes