Novinky

  • 10.09.2024 Neutral Magnussena v Baku nahradí Bearman.

  • 31.08.2024 Good Ital Andrea Kimi Antonelli nahradí u Mercedesu pro příští rok Lewise Hamiltona

  • 28.08.2024 Neutral Argentinec Franco Colapinto se stal novým jezdcem Williamsu pro zbytek sezony

Facebook Instagram

Racing Journal SpeedFest v Mostě

Racing Journal SpeedFest v Mostě

Cesťáky, gétéčka i formule

Autodrom Most přivítá všechny motoristické nadšence na nabitém víkendu Racing Journal SpeedFest, který se uskuteční ve dnech 2. - 4. srpna 2024. Návštěvníci se mohou těšit na bohatý program v podobě celé řady automobilových závodů. Časopis Racing Journal rovněž nabídne příležitost svezení s vozem Chevrolet Corvette C7.

ESET Cup

Favorité ESET Cupu jsou připraveni na druhou polovinu sezony. V této sérii uvidíme pestrou škálu závodních vozů, včetně modelů jako Audi R8 LMS, BMW M4 GT3 nebo Mercedes-AMG GT4. K favoritům na vítězství patří Antal Zsigo, nicméně v Mostě se poprvé s Audi R8 LMS GT3 představí Petr Fulín a vzhledem k tomu, že severočeský okruh velmi dobře zná, může zásadně promluvit do bojů o prvenství.

Česká hvězda závodů cestovních vozů Petr Fulín si tentokrát zazávodí s Audi R8 LMS GT3. Foto: Archiv Petra Fulína

TCR Eastern Europe

Souboj mezi Maťem Homolou a Attilou Bucsim v sérii TCR Eastern Europe pokračuje i v Mostě. Tito dva soupeři o titul mají shodný počet prvenství a na čele průběžného pořadí je dělí pouhých šest bodů. Lídrem je Homola s Hyundai Elantra, se starším modelem Hyundai i30 N TCR startuje Bucsi. V poli dále uvidíme české závodníky Adama Kouta, Petra Čížka, Jiřího Zbožínka, Víta Smejkala nebo Martina Kadlečíka.

 

Maťo Homola vede v TCR Eastern Europe, jeho náskok je ale velmi těsný. Foto: TCR Eastern Europe/Petr Frýba

 

F4 CEZ

Mladý Oscar Wurz prozatím dominuje šampionátu formule 4, ale v Mostě ho čeká těžká zkouška. Ve startovním poli je řada českých závodníků, kteří dokonale znají trať. Především jsou to Max Karhan a Miroslav Mikeš. Karhan v předchozím podniku na Slovensku poprvé zvítězil a na svůj úspěch bude chtít nepochybně navázat. Stejně motivovaný je i Mikeš z českého týmu JMT Racing. Na Slovakia Ringu dosáhl na premiérové stupně vítězů a už při loňském debutu v F4 se v Mostě blýskl skvělým výkonem. V poli nebudou chybět ani tři závodnice Michelle Jandová, Michalina Sabaj a Kornelia Olkucka.

Max Karhan je zatím jediným Čechem, který dokázal vyhrát závod F4 CEZ. Foto: ESET Cup/Petr Frýba

Sezóna plná překvapení panuje v Clio Cupu. Startovní pole je nesmírně vyrovnané a favorité neexistují. Minimálně první pětice v průběžném hodnocení, čili David Dziwok, Nik Štefančič, Bartek Mirecki, domácí Tomáš Pekař a Julian Śmiechowski, mají rovné šance na triumf. Největším želízkem českých diváků je mnohonásobný šampion Clio Cupu Tomáš Pekař, který za lídrem a týmovým kolegou Davidem Dziwokem ztrácí 23 bodů. V Mostě má však naježděno a natestováno ze všech jezdců nejvíce, což mu může přinést velkou výhodu.

 

Tomáš Pekař se v Mostě vrátí za volant po zlomenině klíční kosti. Foto: Petr Frýba

Časopis Racing Journal nabídne ceny pro diváky

Návštěvníci budou mít možnost přímo na místě zakoupit motoristický čtvrtletník Racing Journal. Ve výtiscích aktuálního letního čísla, distribuovaném na Autodromu Most, budou vložené vouchery s hodnotnými cenami. Hlavní cenou je svezení s Corvette C7 s řidičem Jiřím Jupou. Dále mohou čtenáři získat vouchery na jízdu v simulátorech, lístky na Prague Car Festival, motoristické předměty nebo zvýhodněné předplatné Racing Journalu.

 

Zdroj: ESET Cup, úvodní foto: ESET Cup/Petr Frýba