Novinky

  • 08.10.2024 Bad Michael Andretti již neřídí tým Andretti Global, zůstal jako poradce

  • 10.09.2024 Neutral Magnussena v Baku nahradí Bearman.

  • 31.08.2024 Good Ital Andrea Kimi Antonelli nahradí u Mercedesu pro příští rok Lewise Hamiltona

Facebook Instagram

Problém nového okruhu: příliš mnoho pomalých zatáček

Problém nového okruhu: příliš mnoho pomalých zatáček

Závodníci jsou z jezdeckého pohledu okruhem spíše zklamaní.

Jezdci na novém okruhu Sakhir za 150 mil. $, na který již tento pátek vyjedou v rámci Grand Prix Bahrajnu, kritizují velký počet velmi pomalých zatáček.

'Pro jezdce je nová trať vždy vzrušující, nicméně jsem trochu zklamán, myslím, že to mohlo být lepší,' cituje Jarna Trulliho italská Gazzetta dello Sport. 'Je tam mnoho pomalých zatáček na první převodový stupeň. Není potřeba se moc namáhat. Očekával jsem něco víc technického,' dodal.

'S tou spoustou místa, co mají k dispozici, to mohli udělat lépe. Místo toho udělali trať, kterou bych nazval pomalou a na které použíjeme nastavení podobné z kanadského Montrealu. Je pravda, že tam jsou dlouhé rovinky, ale na jejich konci je potřeba hodně brzdit.

Takže buď pojedeme na plný plyn nebo budeme skoro stát. Jsou tu nejméně tři jedničkové zatáčky, možná čtyři. To je hodně, jsem zklamaný,' řekl ještě Trulli.

Davida Coultharda těší, že je tam méně písku než čekal. 'Zatáčky jsou ale užší a rovinky delší než na jiných okruzích,' řekl Skot.

'Trať se mi líbí, i když jsou na ní věci, které bych nedělal. Jsou na ní nejméně čtyři zatáčky na první nebo druhý převodový stupeň, což je hodně. Uvítal bych zatáčky, kde je důležitá práce nohou.'

Souhlasí i Fernando Alonso:

'Líbí se mi, co tu dokázali postavit, ale je tu mnoho pomalých zatáček. To by ale zase mělo nabídnout možnosti k předjíždění.'

'Je to pěkná trať, ale asi ne moc náročná,' řekl před Grand Prix Bahrajnu Giorgio Pantano. 'Protože je to spíše o tom hodně zabrzdit a projet pomalou vlásenku nebo nějakou 90° zatáčku. Z nákresu jsem získal dojem, že to bude komplikovanější,' řekl Ital.

Kimi Räikkönen si však od nového okruhu slibuje zajímavý závod:

'Podle mého představuje okruh v mnoha ohledech výzvu, počínaje čtyřmi dlouhými rovinkami, které dávají příležitost k předjíždění a konče rychlými širokými zatáčkami. To vše snad přinese zajímavý závod,' řekl Räikkönen.