Novinky

  • 10.09.2024 Neutral Magnussena v Baku nahradí Bearman.

  • 31.08.2024 Good Ital Andrea Kimi Antonelli nahradí u Mercedesu pro příští rok Lewise Hamiltona

  • 28.08.2024 Neutral Argentinec Franco Colapinto se stal novým jezdcem Williamsu pro zbytek sezony

Facebook Instagram

Maldonado: Brzy se vrátíme na bodované příčky

Maldonado: Brzy se vrátíme na bodované příčky

Ještě předtím ale musí přetrpět Spa-Francorchamps a Monzu.

Sezóna 2014 je pro Lotus zklamáním. Před zahájením sezóny byl Gérard Lopez nadšený čísly z aerodynamického tunelu a viděl Lotus jako nového favorita Renaultu, pak ale přišel bodový půst. Během 11 závodů dokázal vůz Lotusu bodovat pouze dvakrát a v obou případech v něm seděl Romain Grosjean. Podle Pastora Maldonada ale připravuje Lotus vylepšení, které mu pomohou alespoň částečně zachránit sezónu. Ještě předtím však musí přetrpět závody v Belgii a Itálii.

"Na Spa a Monzu můžeme rovnou zapomenout, ale jakmile přijdou závody, ve kterých nebude tak důležitá síla motoru, vrátíme se mezi 10 nejlepších", věří Maldonado. "Možná nejsme nejrychlejší, ale i tak se dostáváme do dobré pozice. Auto se už zpráva mnohem lépe, je dobře vyvážené a já sám jsem sebejistější, protože si už s týmem lépe rozumím."

Venezuelan bude ale muset čelit hlavně svému týmovému kolegovi, Romainu Grosjeanovi. Francouz Maldonada porazil v 10 kvalifikacích z jedenácti a lepší byl i v 2 závodech z pouhých tří, v nichž byly klasifikovány oba vozy Lotusu.

"Když zrovna nemám problémy s technikou, často jsem před týmovým kolegou", brání se Maldonado. "Je rychlý, velmi zkušený a součástí týmu je již několik let. Důležité je, že se jeden od druhého můžeme hodně naučit."

Maldonado už má z Lotusem podepsanou smlouvu i na příští sezónu, ale jeho motivaci to prý neovlivní. Tým z Enstone soupeří hlavně s Toro Rosso, na které ztrácí pouhých 9 bodů.