Novinky

  • 08.10.2024 Bad Michael Andretti již neřídí tým Andretti Global, zůstal jako poradce

  • 10.09.2024 Neutral Magnussena v Baku nahradí Bearman.

  • 31.08.2024 Good Ital Andrea Kimi Antonelli nahradí u Mercedesu pro příští rok Lewise Hamiltona

Facebook Instagram

Vrtulníkem na Grand Prix?

Vrtulníkem na Grand Prix?

V Bahrajnu je možné vše.

Pokud jste na tom finančně dobře a plánujete navštívit blížící se ´Gulf Air Bahrain Grand Prix´, můžete k přepravě využít třeba vrtulník. K dispozici by měly být čtyři helikoptéry, které budou lítat mezi okruhem ´Bahrain International Circuit´ v Sakhiru a bahrajnským mezinárodním letištěm. Další dva vrtulníky budou dopravovat diváky z hotelů Ritz-Carlton Bahrajn a Spa.
 
Zpáteční letenka z hotelu Ritz-Carlton přijde na $500 (~13.500,- korun). Uvedená cena je samozřejmě za jedno místo. Nabízí se i možnost vyhlídkového letu.
 
Volná místa však údajně ubývají velmi rychle.
 
Manažer firmy, která tuto službu poskytuje, Moin Qureshi říká: 'Služba je určena zejména pro firemní klientelu, která rezervuje 10, 20 nebo 30 míst. Doprovod formule 1 představuje asi 15.000 lidí.'
 
Používají se třináctimístné helikoptéry Bell 412 a Bell 212. Let z letiště trvá asi deset až jedenáct minut. Vrtulníky nebudou moci létat patnáct minut před začátkem závodu a třicet minut po jeho skončení.
 
Je to vůbec poprvé, co bylo něco podobného v oblasti Zálivu zorganizováno. Bahrajn neměl k dispozici potřebnou techniku a ta musela být zapůjčena z Abu Dabí.
 
Pokud mátě zájem o rezervaci, volejte místní číslo 17578206.