Novinky

  • 08.10.2024 Bad Michael Andretti již neřídí tým Andretti Global, zůstal jako poradce

  • 10.09.2024 Neutral Magnussena v Baku nahradí Bearman.

  • 31.08.2024 Good Ital Andrea Kimi Antonelli nahradí u Mercedesu pro příští rok Lewise Hamiltona

Facebook Instagram

Norris zajel snad nejlepší kolo kariéry

Norris zajel snad nejlepší kolo kariéry

Přerušení kvalifikace mu přišlo vhod.

Do Velké ceny USA dnes odstartuje Lando Norris z pole position, na Maxe Verstappena zbylo druhé místo. Možná to mohlo být naopak, avšak kvalifikaci včera předčasně ukončila havárie George Russella, který tak po vypadnutí Lewise Hamiltona ve Q1 završil noční můru Mercedesu. Verstappen pochopitelně nemohl být nadšen, zatímco Norris je nadmíru spokojen. Nevěří, že by zajel ještě lepší kolo, přitom soupeře od něj dělilo 0.031 sekundy.

Snad nejlepší mé kariéry,“ řekl britský závodník o svém kole. „Prostě velmi dobré kolo. Dá se říci, že jsem si nastavil laťku velmi vysoko. Při druhém pokusu jsem už nevěřil, že mám moc prostoru ke zlepšení. Z vozu jsem dostal všechno. Po sprintu jsme ho hodně změnili, rozhodně krok vpřed. Ale fakt to byl boj, takže jsem věděl, že musím více riskovat. A vyšlo to perfektně. Nevěřím, že bych zajel i druhé takové. Pole position jsem opravdu nečekal.

McLaren se navzdory výborné rychlosti posledních měsíců rozhodl nasadit v Austinu balík změn, které se dotkly předního i zadního křídla vozu, předního zavěšení i chlazení zadních brzd, avšak novou podlahu a pár dalších menších věcí prozatím nechal stranou. Red Bull má v Austinu vylepšenou podlahu a je vidět také upravené bočnice. Druhá novinka Red Bullu však asi vyvinuta pouze za účelem lepšího chlazení pod texaským sluncem.

Rychleji už to nešlo. Foto: McLaren

Zdroj: Motorsport, úvodní foto: McLaren