Novinky

  • 31.08.2024 Good Ital Andrea Kimi Antonelli nahradí u Mercedesu pro příští rok Lewise Hamiltona

  • 28.08.2024 Neutral Argentinec Franco Colapinto se stal novým jezdcem Williamsu pro zbytek sezony

  • 28.08.2024 Neutral Williams ukončil spolupráci s americkým jezdcem Loganem Sargeantem

Facebook Instagram

Ross Brawn: Bahrajn nebude sedět vozům Ferrari

Ross Brawn: Bahrajn nebude sedět vozům Ferrari

Je na něm totiž málo rychlých zatáček.

Technický šéf Ferrari Ross Brawn prozradil, že okruh Sakhir, na kterém se dnes pojedou první tréninky, nebude sedět jeho vozům.

'Technicky je to podle mého názoru okruh, který bude velmi náročný na trakci, náročný na brzdy, nemá mnoho rychlých zatáček, tudíž našemu autu opravdu nesedí,' řekl Ross Brawn.

Mnoho jezdců si stěžovalo na velký počet velmi pomalých zatáček, ve kterých budou vozy generovat velmi malý aerodynamický přítlak a záležet tedy bude na přítlaku mechanickém od pneumatik a zavěšení kol.

V Malajsii bylo Ferrari rychlé v prostředním sektoru okruhu Sepang, ale v ostatních již tak rychlé nebylo.

'Když se podíváte na časy, ve zbylých dvou sektorech jsme tak rychlí nebyli a myslím, že tady to bude vyrovnaný závod, protože okruh nemá mnoho rychlých zatáček.,' řekl Ross Brawn, který taktéž upozornil, že velkým problémem bude písek ani ne tak na dráze jako jemný písek ve vzduchu, který ve výsledku může poškodit motor.

'To je věc, která nás bude trápit,' řekl. 'Ale to bude stejné pro všechny.'

Výzvou je nová trať i pro dodavatele pneumatik.

'Je hodně velká pravděpodobnost, že jednomu dodavateli pneumatik se to povede a druhému ne, protože jsme neměli žádné informace o povrchu trati,' řekl Brawn. 'Nemáme ani informace o tom, v jakém stavu bude trať v průběhu víkendu.'