Novinky

  • 31.08.2024 Good Ital Andrea Kimi Antonelli nahradí u Mercedesu pro příští rok Lewise Hamiltona

  • 28.08.2024 Neutral Argentinec Franco Colapinto se stal novým jezdcem Williamsu pro zbytek sezony

  • 28.08.2024 Neutral Williams ukončil spolupráci s americkým jezdcem Loganem Sargeantem

Facebook Instagram

McLaren musí vyhrát

McLaren musí vyhrát

První řadu obsadil po více než dekádě.

McLaren dnes na Hungaroringu obsadí první startovní řadu. Poprvé od roku 2012. Po dekádě trápení a snahy odpoutat se od středu pole, nebo dokonce odrazit se ode dna, jsou jeho jezdci pravidelně v boji o vítězství. Avšak přestože jeden mclaren byl v první řadě čtyř z posledních šesti velkých cen, jednou na pole position a vedl také ve čtyřech, od Miami nevyhrál. Zároveň to v Miami bylo doposud jediné letošní vítězství McLarenu ve velké ceně, a to už na dveře klepe letní přestávka. Takže jezdci mají jasno, McLaren musí vyhrát.

"Není důvod být méně sebevědomý než před kterýmkoli jiným závodem posledních měsíců," řekl Lando Norris, kterého včera nakonec od druhého Oscara Piastriho, ale i třetího Maxe Verstappena dělily pouze setiny sekundy. „Býváme silní v kvalifikacích i závodech. Když máme špatný den, dojedeme třetí nebo čtvrtí, v dobré dny bojujeme o vítězství. Takže budeme mít skvělou příležitost, náš tým bude mít skvělou příležitost získat vítězství a kopec bodů k tomu. To je naším cílem.

Oscar Piastri se nechal slyšet, že bude na startu rozumný a že cílem je ukrojit velkou porci bodů z náskoku týmu Red Bull v Poháru konstruktérů. Ten není až tak masivní jako Verstappenův náskok v šampionátu jezdců, jelikož Sergio Pérez zaostává. I včera ztratil kontrolu nad svým vozem hned ve Q1, poškodil si vůz a už nemohl pokračovat, takže naděje Red Bullu se opět upírají výhradně k Verstappenovi.

Opravdu dokážou mladí jezdci McLarenu spolupracovat na vítězství? Foto: McLaren

Zdroj: RaceFans, úvodní foto: McLaren